قطعا ظروف آشپزی آلومینیومی مناسب سفر و کمپینگ رو دیدید!ظرف هایی که عمدتاً به رنگ های نوک مدادی (Gray) یا نقره ای (Silver) هستند.هیچ میدونستید چرا این ظرف ها فقط با همین دو تا رنگ تولید میشن؟یا اصلا رنگ دیگه ای غیر از این دو رنگ وجود داره یا نه؟

یا اینکه اصلا چرا این ظرف ها برای استفاده توی سفر و طبیعتگردی مُد شدن و مناسب هستن؟!در ادامه با من همراه باشید تا بهتون بگم قضیه چیه!

 

اهمیت موضوع ظروف آلومینیومی

وقتی میخوایم بریم طبیعتگردی یا کوهنوردی، باید سبکترین وسایل رو با خودمون ببریم، و از بردن وسایل اضافه که ممکنه کوله­ پشتی­مون رو سنگین­تر کنن اجتناب کنیم.جالبه بدونید این نکات سبک سفر کردن اول از همه توی زمینه های نظامی مطرح و پیاده سازی می­شده، بعد وارد دنیای ورزش و تفریحات و سفر شده!و همه­ی این­ها هم به این خاطر بوده که بتونن هرچه بیشتر از وزن روی دوش سرباز ها موقع پیاده­روی کم کنن،تا اونا هم بتونن مسافت های بیشتری رو پیمایش کنن و هم اینکه تمامی وسایل ضروری و لازم بقا رو همراه خودشون داشته باشن.

وقتی میریم طبیعتگردی یا کوهنوردی، قطعا نباید وسایل سنگین یا شکستنی با خودمون ببریم!لیوان شیشه ای، ظرف پیرکس یا ظروف سرامیکی و سفالی میتونن بدترین انتخاب های ما باشن!! چون هم وزن زیادی دارن و هم بسیار حساس و شکننده هستن. ظروف پلاستیکی خوبن(یکبار مصرف هرگز!!) اما برای پخت و پز نمیشه ازشون استفاده کرد و یه موضوع خیلی مهم راجع به ظروف پلاستیکی، اینه که حتماً Free BPA باشن( که بعداً مفصل راجع بهشون براتون توضیح میدم)در نتیجه بهترین ظروف برای پخت و پز و ابزار آشپزی و در کل مصارف خوراکی، ظروف فلزی هستن؛ چون هم بسیار مقاوم و با دوام هستن هم نسبت به ظروف شیشه ای و سرامیکی سبکتر!

ظروف هارد آنادایز چیست + کاربرد آن

 

چرا ظروف آلومینیومی

ظروف فلزی به دلایلی که قبل­تر بهشون اشاره شد، ظروف مناسبی برای سفر و طبیعتگردی هستن.البته، هر ظرف فلزی خواص مکانیکی و مولکولی متریال خودشو داره ( که بعدها مفصل راجع بهشون براتون مینویسم)

ظروفی از جنس آهن(چدن)، روی(آلومینیوم)، مس، استیل، لعابی و…خیـــــلی ساده بگم! هر ماده و عنصری که در ساخت این ظروف استفاده میشه، اگر بیش از حد مجاز وارد بدن ما بشه باعث ایجاد بیماری و اثرات بسیار خطرناک و جبران ناپذیری میشه!! مثل ورود مقدار بیش از حد مس یا آلومینیوم به بدن، که موجب بروز مسمومیت شدید، اسهال، از کار افتادن کبد و ابتلا به سرطان میشه!خب می­پرسید پس چیکار باید کنیم؟بله بهتون میگم، مهمترین کار اینه که وقتی میخواید ظروفی رو خریداری کنید، حتماً حتماً حتماً مطمئن بشید که سطح داخلی ظرف، یعنی دقیقاً همونجاهایی که با مواد غذایی (حالا خنک یا گرم و درحال پخت فرقی نداره!) در ارتباط هست، بازم تاکید میکنم! حتماً حتماً حتماً باید یک سطح خنثی و کوت (Coat) شده داشته باشه!هر فلزی، بطور مجزا، روش های متفاوتی برای کوت کردن سطح خودش داره. مثلاً ظرف مسی رو با قلع و سرب، یا مثلاً ظروف لعابدار رو با سیلیس و کلسیم و اکسید سرب و ظروف آلومینیومی رو با روش هاردآنادایز کوت میکنن.

 

هاردآنادایز چیست

خب، میرسیم به مهمترین بخش ماجرا که همون توضیح روش هاردآنادایز هست و اینکه چرا باید از ظرف هایی که هارد آنادایز شده استفاده کنیم!بیایید با هم توضیح کوتاهی راجع به فرآیند آنادایز و هاردآنادایز رو بخونیم:

واژه­ی آنادایز یعنی ماده‌ای مانند آلومینیوم را تحت فرایند الکترولیتی قرار می دهند که اکسیداسیون طبیعی کنترل شده‌ است. غوطه‌وری آلومینیوم در حمام شیمیایی و اعمال جریان برق در آن، باعث تولید اکسید آلومینیوم شده که از زنگ‌ زدگی روی سطح آلومینیوم جلوگیری می­کند. آنادایز سخت یا همان هاردآنادایز، ادامه‌ی فرایند استفاده از ولتاژ بیشتر و دمای کمتر (-7 درجه) است که لایه­ی اکسید شده حاصل از آن، کاملا خنثی بوده و سختی بالا (در حد استنلس استیل) و مقاوم‌ سازی آلومینیوم در برابر فشار، ضربه، خط و خش و خوردگی را به ارمغان می­آورد.

همونطور که توی توضیحات هاردآنادایز خوندید، پروسه‌ی پیچیده و سختی طی میشه تا یک ظرف آلومینیومی، تبدیل به چیزی بشه که میشه باهاش پخت و پز انجام داد یا واسه‌ی غذا خوردن ازش استفاده کرد. یکی از دلایلی که قیمت های بالای این محصولات رو بخوبی توجیه می‌کنه، همین اجرای فرآیند هاردآنادایز هست.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *